ВИНА ОД НАШЕТО НАСЛЕДСТВО

Вината од нашето наследство се нашите најстари и најпознати вински брендови – „Alexandria“ и омиленото „Т’га за југ“се совршен пример за традиционалниот начин на создавање вино во нашата земја.

ALEXANDRIA

Популарната „Alexandria“ е создадена во 1979 година, а премиум купажите „Alexandria Cuvée“ беа лансирани на пазарот во 2008 година. Со своите волшебни ароми и вкусови, вината „Alexandria“ се тука за вас секогаш кога сакате да се чувствувате заводливо, среќно и задоволно.

T’GA ZA JUG

„Т’га за југ“ го доби името по легендарната македонска поема „Т’га за југ“ чиишто стихови автентично ги пренесува во секоја своја капка. Денес „Т’га за југ“ е наш најпознат вински бренд, а вкусот и телото на ова вино доаѓаат од најмоќната црна винска сорта вранец.

Винарска визба „Тиквеш“

0