ALEXANDRIA CUVÉE (РОЗЕ)

Квалитетно суво бело вино, купажа (cuvée) од сортите шардоне и ризлинг, со нежна златна боја и зеленкаста рефлексија. Се одликува со свежи и интензивни ароми на банана, круша и праска, како и ноти на расцутени овошни цветови од јаболко, портокал и лимон, со добро избалансирана киселост и долготраен вкус.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

лесни медитерански салати

риба на скара

рижото со морски плодови

Достапно во

0,75L; 0,187L