Винарската визба „Тиквеш“ е основана во 1885 година во регион со вековна винарска традиција, благословен со совршени природни услови, срдечни и страсни луѓе и пргава автентична култура.

Отсекогаш сме имале склоност за надминување на очекувањата, прифаќање на иновациите и освојување на новите пазари. Со текот на времето стекнавме повеќе земја со врвен квалитет од која било друга винарска визба во Југоисточна Европа.

Ја поседуваме најновата технологија и вработуваме дел од најинтелигентните и искусните таленти во дејноста за да осигуриме дека врвниот квалитет на нашите производи се одржува постојано.

Нашето портфолио од префинети вина се протега во неколку категории што се погодни за секоја пригода и освојува бројни високо признаени меѓународни награди од година во година.

Винарската визба „Тиквеш“ го добила името по винскиот регион Тиквеш во Македонија што ги дава најдобрите сорти грозје. Ова е регион каде континенталната се спојува со медитеранската клима создавајќи совршени услови за виновата лоза.

Неодамна, имотот „Château de Gourdon“ и винарската визба во Côtes du Rhône, во регионот Bollène во Франција, станаа извонреден додаток на нашата развојна стратегија со глобален печат. Côtes du Rhône се смета за синоним за престижни вина со врвен квалитет.

Винарска визба „Тиквеш“

0