ALEXANDRIA CUVÉE (ЦРВЕНО)

Квалитетно црвено вино, купажа (cuvée) од сортите вранец, мерло и каберне совињон со интензивна рубин-црвена боја. Се одликува со комплексни ароми на црвено и црно овошје – цреши, сливи, малини и црна рибизла, и ноти на сушен тутун, чад, црн пипер и цимет, вткаени во полното и заокружено тело, со силен зачински финиш.

Температура на сервирање

14°C

16°C

Комбинација со храна

телешко месо

свинско месо на скара

ќебапи

тврдо сирење како чедар и пармезан

Достапно во

0,75L; 0,187L