T’GA ZA JUG (ЦРВЕНО)

Полусуво црвено вино, со темно-црвена боја направено од сортата вранец. Мирисот на ова вино открива ароми на црвени овошја, а на непцето може да почувствувате вкус на црна рибизла, малини, капини и суво грозје. Ова вино има полно тело, како и пријатен и сладок вкус што трае.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

скара

дивеч

полномасни сирења

Достапно во

0,75L; 0,187L