ALEXANDRIA (БЕЛО)

Полусуво бело вино со зеленикаво-жолта боја, карактеристичен мирис на мед и свежина од цитрусно овошни ароми, комплексен цветен вкус со карактеристичен сладникав последователен вкус.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

риба

морски специјалитети

лесно печено месо

Достапно во

0,75L; 0,187L