JOLIE BALADE

Црвеното вино Jolie Balade е купажа од сортите Grenache Noir, Syrah, Carignan, Cinsault и Mourvedre. Ова вино има темно-црвена боја на гранат. Се одликува со ароми на слатки зачини, ѕвездест анасон и црн пипер, придружени со виолетови цветни ноти и суптилен мирис на ликер од цреши. Елегантен и сочен вкус во кој доминираат црвени овошја, црна рибизла, придружени со слатки зачини, заокружени танини и долг финиш. Може да се консумира веднаш или во наредните 5 години. Се сервира на температура од 16 до 18°C.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

Јагнешки котлети со рузмарин и потпечен компир

Говедско рагу со њоки

Бифтек во сос од вргањ

Достапно во

0.75L