Back to Новости и информации за медиуми

Преку поддршка на ГРК „Тиквеш“од Кавадарци ВВ „Тиквеш“ инвестира во млади спортски таленти

Винарска визба „Тиквеш“ обезбеди поддршка за Градскиот ракометен клуб „Тиквеш“ од Кавадарци, кој има повеќе од 140 ракометари во младинските школи и 25 професионални играчи во сениорскиот тим. На тој начин винарницата ќе придонесе за развој на младите спортски таленти кои се дел од овие младински школи и за промоција на овој спорт и спортските резултати што ги остваруваат членовите на клубот.

ГРК „Тиквеш“ е единствен ракометен клуб во општина Кавадарци кој се натпреварува во сите младински категории при Ракометната федерација на Македонија, додека неговиот сениорски тим се натпреварува во машката Супер лига и годинава беше дел од „European Handball Federation Cup“, како единствен претставник од нашата земја.

Во рамки на својата определба за општествено одговорно делување и воведените ЕСГ стандарди, „Тиквеш“ континуирано спроведува активности со кои позитивно влијае врз развојот и добросостојбата на заедницата.​

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0