Back to Новости и информации за медиуми

Јубилеен 10. Фестивал на младото вино во „Тиквеш“

На десеттиот по ред Фестивал на младо вино, традиционално голем број јавни личности, соработници на винарницата, претставници на дипломатскиот кор, институциите, бизнис секторот и на медиумите од земјава и регионот, за првпат го пробаа младото вино од годинешната берба.

Според првите оценки на енолозите и присутните на овој реномиран настан, вината од годинешната берба располагаат со одлични карактеристики и предиспозиции за многу нови медали, признанија и високи оценки на престижни светски вински натпревари, со што ќе го потврдат и надминат успехот од минатите години.

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0