Back to Новости и информации за медиуми

Скопски џез фестивал: Хармонија на незаборавна музика и одлично вино

На 42-то издание на Скопскиот џез фестивал, што се одржа од 19 до 22 октомври 2023 година, посетителите имаа ексклузивна можност да ги пробаат белото и црвеното вино „Vršnik“, произведени од грозје одгледано на истоимената локација.

Како традиционален поддржувач на овој фестивал со извонредна репутација во Европа и светот, „Тиквеш“ обезбеди вино со специјална етикета изработена за фестивалот. За време на настанот, освен што уживаа во изведбите на одлични џез музичари, посетителите имаа можност да го следат процесот на создавање уметнички креации исцртани на чаши за вино и споделувајќи фотографии од нив на социјалните мрежи, со цел да добијат една од овие персонализирани чаши за вино како внимателен подарок.

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0