Back to Новости и информации за медиуми

Претставени првите четири вина произведени на сопствениот посед во Франција

На македонскиот пазар станаа достапни првите четири вина произведени во француската винарница „Château de Gourdon“, која од ноември 2018-та година е дел од „Тиквеш“. Тоа се премиум вината: Fontaine du Sud (бело), Mistral au Jardin (розе) и Vase de Pierre (црвено), како и белото ‘icon’ вино Terrasse au Soleil. Овие четири вина се дел од целосно обновеното портфолио на винарницата „Château de Gourdon“ кое го сочинуваат вкупно седум вина. Планирано е останатите три вина од ова портфолио да пристигнат на домашниот пазар до крајот на оваа година.

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0