Back to Новости и информации за медиуми

Дипломатски гроздобер 2023: Амбасадори дадоа придонес во создавањето на квалитетните вина на „Тиквеш“

Специјалниот настан за членовите на дипломатскиот кор во земјава, годинава се одржа на лозовите насади во Лепово. Присутните ја искусија бербата на грозје и имаа можност да дадат свој придонес во создавањето на врвните вина на „Тиквеш“.

Винарската визба „Тиквеш“ традиционално го организира овој настан, со цел да го претстави македонското вино и исклучителните карактеристики на поднебјето за производство на врвни вина.

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0