Back to Новости и информации за медиуми

Врвните вина на „Тиквеш“ на „ProWine Shanghai“, водечкиот вински саем во Кина

Со преку 660 изложувачи од 32 земји од целиот свет, „ProWine Shanghai“ годинава, од 8 до 11 ноември, беше местото каде што се собраа голем број професионалци од индустријата за вино. За време на тридневниот саем, „Тиквеш“ имаше можност да ги претстави своите врвни вина на голем број купувачи и да оствари контакти со потенцијални деловни партнери за кинескиот пазар. „ProWine Shanghai“ се одржа десетта година по ред и е еден од највлијателните саеми за вино и алкохолни пијалаци на азискиот континент.

За време на тридневниот настан, винаријата се фокусираше на претставување на своите исклучителни вина на разновидна низа меѓународни купувачи, со цел да воспостави значајни врски и да истражува нови деловни можности на динамичниот кинески пазар. Присуството на „ProWine Shanghai“ е доказ за посветеноста за проширување на глобалниот отпечаток на „Тиквеш“  и споделување на уникатните вкусови на македонските вина со ентузијасти ширум светот.

Прославувајќи ја својата десетта година, „ProWine Shanghai“ стана значаен настан во азиската индустрија за вино и алкохолни пијалоци, привлекувајќи клучни играчи и влијателни лица во индустријата. Учеството на „Тиквеш“  на овој влијателен саем ја нагласува извонредноста, иновациите и воспоставувањето трајни меѓународни партнерства.

Посветеноста за производство на исклучителни вина и придонес за богатата таписерија на винскиот свет останува посилна од кога било.

Back to Новости и информации за медиуми

Винарска визба „Тиквеш“

0