VRANEC

Вранец стои како вински амблем на Балканскиот Полуостров. Иако потекнува од сортата Кратошија, таа дава вина кои се посилни, концентрирани и поиздржливи. Ова вино беспрекорно ја спојува силата со елеганцијата. Вкусовите на брамбл, црни цреши и зрели габи, придружени со примеси на гарнига, придонесуваат за неговиот робустен вкус, кој е избалансиран со високите танини и сочноста од неговата жива киселост. Вранецот суштинска придружба за традиционалната балканска кујна.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

Балкански јадења

сарма, мусака

патлиџан зачинет со зрело сирење

дивеч

печено месо

свинско месо со лут BBQ сос

Достапно во

0,75L