CHARDONNAY

Суво бело вино со интензивна прозрачна златно-жолта боја, со арома на цитрон, ананас, банана и диња. Се одликува со полно тело и со долга и елегантна свежа завршница.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

бело месо на скара

мисирка

бела риба

тестенини

свинско месо во крем сос

Достапно во

0,75L