CHARDONNAY

Зреено во нови дабови буриња во период од 6 месеци. Има темножолта боја и изразени ароми на диња, манго и багрем, дополнети со ноти од ванила, кокос, тост и бадем. Освежителниот вкус открива орев, кафе и марципан.

Температура на сервирање

12°C

14°C

Комбинација со храна

blank лосос

blank туна

blank телешко во сос од печурки

Достапно во

0,75L