CABERNET & MERLOT

Зреено во нови дабови буриња во период од 12 месеци. Вино со интензивна рубин-црвена боја со изразена арома на црно овошје, заокружена со ноти на црн бибер, чад и катран. Со полно тело и средна киселост и ароми на црно овошје и тост на непцето, ова суво црвено вино се одликува со меки и зрели танини и долготрајна завршница.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

печени паткини гради

јагнешко

срнешко месо во сос од црвено вино

Достапно во

0,75L