ŽILAVKA

Жилавка е суво бело вино со нежен и дискретен мирис на цвеќе и свеж и овошен вкус. Направено е од истоимената автохтона сорта на грозје, добиена од „жилав“, што значи „жилаво“ или „отпорна“. Ова ја одразува способноста на грозјето да издржи топла клима, суша и сиромашни почви. Генерално, Жилавка нуди прекрасна комбинација на живописна свежина, овошна и минералност, што го прави одличен избор за оние кои бараат уникатно и пријатно искуство.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

бели сирења

Риба

Пилешко

Достапно во

1L