VRANEC

Оваа домашна сорта открива земјен, остар овошен мирис на шипка, малина, како и комбинација од слатки зачини како ванила, цимет, следени со нота на чоколадо. На вкус се чувствува раскошно овошје, има средно до полно тело и зрели танини со суптилен интензитет. Доаѓа од 30 до 60-годишни стари винови лози од вранец.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

печено месо

јагнешко

телешко

свинско

Достапно во

0,75L