Vranec Luda Mara

Вранец Луда Мара, со својата темновиолетова боја, ја истакнува суштината на македонскиот вранец. Има интензивни ароми на капина и модра слива, проследено со ноти на суви медитерански билки. Суво вино со полно тело и високи зрели танини во кое доминираат вкусови на зрела вишна, црна рибизла и калинка, со долг и комплексен финиш.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

зрели сирења

јадења на скара

печено јагнешко

телешко

свинско месо

Достапно во

0,75L