VITAČ

Полуслатко црвено вино од сортата на грозје Вранец, со карактеристики на висорамнината Витачево. Со своите ароми на зрели плодови и долготрајниот сладок вкус кој се задржува по првата голтка, Витач е добредојден гостин на собири кои изобилуваат со месо, сирење и гласна смеа.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

сирење

месо на скара

месо од дивеч

Достапно во

1L