VASE DE PIERRE

Vase de Pierre е купажа со идеален баланс на сортите Grenache Noir и Syrah. Се одликува со рубин-црвена боја и арома на диви јагоди, црвена рибизла, малина и мајчина душичка. Има мека, но сложена текстура и изразено долг финиш во кој доминираат цветни и ноти на малина и ликер.

Температура на сервирање

18°C

20°C

Комбинација со храна

црвено месо

мисиркино месо

плави сирења

Достапно во

0.75L