TRAMINEC

Добиен од сортата Gewürztraminer, Traminec во превод значи „Spice Traminer“ или „Parfumed Traminer“. Нејзината привлечност лежи во цветните ароми на ливчиња од роза, слатките зачини, мандарина и навестување на ѓумбир. Суво и хармонично вино, со нежен тропски вкус на лимета и личи.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

Сирења како Горгонзола

јадења зачинети со суво овошје

Достапно во

0,75L