TIKVEŠKO (БЕЛО)

Страста за убавите нешта што ги нуди животот и богатата традиција се наша инспирација за создавање на Тиквешко бело. Уживајте во свежината на ова суво бело вино произведено од сортите смедеревка, ркацители и рајнски ризлинг.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

лесни предјадења

пилешко

риба

Достапно во

3L