TERRASSE AU SOLEIL

Белото вино Terrasse au Soleil е 100% Grenache Blanc во најчиста форма, кое ферментира и шест месеци одлежува во специјални дабови буриња. Со својата интензивна боја на лимон и дефинирани цветни мирисни ноти и ароми на медени дињи, кора од лимон, лешник и даб, со право го оправдува своето име – „Сончева тераса“. Уште при првата голтка од ова вино, се чувствува богатство на минерали и вкусови од сочни круши и печени бадеми.

Температура на сервирање

11°C

13°C

Комбинација со храна

разни видови риба

морски плодови

мисиркино месо

традиционални италијански тестенини

рижото

Достапно во

0.75L