TEMJANIKA

Суво бело вино со лимон-жолта боја, преплетена со зеленикави нијанси, цветни ароми со карактеристични мириси на темјанушка, ружа и мандарина. Виното е добро избалансирано и со необично деликатно тело.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

blank варен зеленчук

blank свежи салати

blank зачинето свинско

Достапно во

0,75L