TEMJANIKA

Ова ароматично вино е направено од античката меѓународна сорта на грозје, Muscat Blanc à Petits Grains, која вирее на падините на благите долини на Македонија. Нејзините истакнати ароматични карактеристики се бозелот и разладеното бело грозје. Сувите и живи ноти на цитрус, во комбинација со добро избалансирано и лесно тело, го прават идеален придружник за секоја пригода.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

зелени салати

морски плодови

фета

средно зреени сирења

тестенини

благо зачинети јадења

Достапно во

0,75L