SMEDEREVKA

Освежително бело вино направено од античката локална сорта Смедеревка, ова вино го отелотворува карактерот на ридскиот Балкан. Доминантно овошен, има кора од цитрус и зелено јаболко, надополнети со суптилни билни и ноти на липа. Средно до полно тело со карактеристичен горко-кисел финиш кој потсетува на зелена праска.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

салати

лесни оброци

риба на скара

живина

Достапно во

0,75L