ROZE

Иако има сличности со White Zinfandel, тој не е идентичен. Сортата црна грозје, локално наречена Кратошија (но пошироко позната како Зинфандел или Примитиво), ја раѓа оваа освежителна, добро избалансирана, несушена Розе со суштина од јагода. Разновидноста на розе виното му овозможува да се спои со широк спектар на јадења.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

живина

морска храна

риба

салати

Достапно во

0,75L