MISTRAL AU JARDIN

Mistral au Jardin е розе вино создадено од сортите Cinsault (60%) и Grenache Noir (40%). Ваквиот сооднос обезбедува експлозија од ароми на рози и минерални ноти од цреша, малина, лубеница, грејпфрут и цвеќе. Ова суво розе се одликува со долг, богат финиш што се чувствува долго по првата голтка и неодоливо потсетува на медитеранскиот залез на сонцето, споделен со добро друштво.

Serving temperature

10°C

12°C

Combination with food

разни сирења

морски плодови

риба на скара

мисиркино месо

Достапно во

0.75L