MERLOT

Мерло е квалитетно суво црвено вино со рубин-црвена боја. Се одликува со арома на презреано грозје, мед и смеса на карамелизирани шумски плодови. Хармоничниот вкус кај ова вино го дава балансот на киселините, екстрактите и на алкохолот, заокружен со сладникав и јак финиш.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

јагнешко

свинско

пилешко месо

Достапно во

0,75L