KRATOŠIJA

Основната сорта на грозје од Балканскиот Полуостров, Кратошија игра клучна улога во развојот на многу други балкански сорти. Ова овошно вино има ароми со среден интензитет на капина и црна цреша, засилени со ноти на јагода и ноти на сладок тутун. Суво вино со полно тело, украсено со зрели кадифени танини и хармонични вкусови. Совршено одговара за балканските јадења.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

Балкански јадења (дивеч, свинско месо со лут BBQ сос)

печено месо

сарма

мусака

модар патлиџан зачинет со зрело сирење

Достапно во

0,75L