GRAŠEVINA

Исто така познат како Welschriesling (во превод на странски Ризлинг), Грашевина е донекаде засенетa во Централна Европа поради споредбите со Ризлинг. Ова овошно вино нуди ароми со среден интензитет на цитрус и зелено овошје, нагласени со примеси на бела праска и ѓумбир. Суво вино со жива киселост и лесно тело, кое кулминира со краток финиш.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

салати

морска храна

живина

Достапно во

0,75L