GRAŠEVINA

Суво, освежително бело вино добиено од централноевропската сорта позната како Грашевина, исто позната и како Riesling Italico или Welschriesling. Со својата светло жолта боја и арома на бели цветови, праска и зелено јаболко, како и добро нагласениот, хармоничен и минерален вкус, одлично ги надополнува рибите и салатите.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

салати

пилешко

риба

Достапно во

1L