FONTAINE DU SUD

Белото вино Fontaine du Sud е идеално балансирана купажа од сортите Grenache Blanc, Clairette, Roussanne, Marsanne и Viognier. Се одликува со средно тело и изразена ароматика, во која доминираат цитрусни ароми и ноти од суви цветови на мандарина и кајсија. Во вкусот се чувствува влијание на кора од портокал и бела праска. Ваквите карактеристики на ова вино му даваат изразена свежина, што го прават идеален придружник на топлите денови.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

морски плодови

пилешко

тестенини

Достапно во

0.75L