CHARDONNAY

Оваа сорта доби глобално признание поради нејзината способност целосно да созрее во различни климатски услови и да ја долови суштината на нејзината локација. Овој дневен пијалак нуди вкусови на цитрус и зелено овошје. Неговата освежувачка и лесна природа го прави совршен како аперитив.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

aперитив

морска храна

млади до средно зреени сирења

живина

Достапно во

0,75L