CABERNET SAUVIGNON

Каберне Совињон е суво црвено вино со пурпурноцрвена боја, дискретна овошна арома со траги на зачин и мириси на вишна, малина и на суво грозје. Се одликува со полно тело, добро избалансирани танини и со карактеристично елегантна завршница.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

црвено месо

полномасни сирења

Достапно во

0,75L