BELA VODA (БЕЛО)

Спојот на медитеранските климатски услови и специфичните глинени почви во локалитетот Бела Вода е она што го прави ова вино уникатно и софистицирано. Со долготрајна арома која започнува свежо и со текот на годините еволуира кон мед и тартуфи, ова вино има светложолта, прозрачна боја и елегантна структура. Како идеална купажа на белан и шардоне, виното има заокружен, полн вкус и нежна арома на бели цветови и диња, надополнетa со ароми на француски барик буриња, кои даваат ноти на путер, ванила и лешник.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

бранцин

орада

пилешко со зеленчук

телешко во сос со шампињони

Достапно во

0.75L