BELA VODA (ЦРВЕНО)

Ова вино потекнува од подрачјето Бела Вода, кое е составено од глинени почви со мека медитеранска клима, за да понуди спој на сортите вранец и плавец, карактеристични по аромата на какао и темно шумско овошје, како и богата овошна структура.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

месо од срна

елен во сос од шумски плодови

фазан или бут од дива свиња

Достапно во

0.75L