VRŠNIK (ЦРВЕНО)

Црвеното вино „Vršnik“ е произведено од сортите сира, мерло, каберне франк и карменере. Во него мирисот на капина, цреша и јагода е проследен со ноти на црн бибер. Ова суво вино со полно тело и меки танини има вкус на капина, црна рибизла, кандирано овошје и пријатен овошен финиш.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

Сирење

Печен зеленчук

Лосос

Печено јагнешко месо

Дивеч

Достапно во

0.75L