VRŠNIK (БЕЛО)

Белото вино „Vršnik“ е спој на сортите пино гриџо, совињон блан и шардоне. Во неговиот овошен мирис се забележуваат јаболко и круша, како и суптилни билни ноти. Ова суво вино со средно тело има изразена свежина и вкус на лимон со мала доза на зачини.

Температура на сервирање

8°C

9°C

Комбинација со храна

Риба на скара

Школки

Бело месо на скара

Свежи медитерански салати

Лесни кремасти тестенини

Достапно во

0.75L