VIOGNER BELA VODA

Суво бело вино со бледо златна боја, кое го карактеризираат деликатни ароми на зрели цитруси, коскесто овошје, слатки цветни ароми и ноти на путер. Има кремаста текстура и среден интензитет на вкус предводен од лимон, кајсија и бела праска, заокружен со хармоничен средно долг повкус.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

деликатни месни специјалитети

школки во овошен сос, бадеми, цитрусни и ароматични билки

Достапно во

0.75L