Temjanika Luda Mara

Темјаника Луда Мара е суво бело вино со бледожолтеникава боја на лимон. Има нежни цветни ароми на багрем и бозел со примеси на огрозд. Суво освежително вино со лесно тело, со интензивни вкусови на зрели агруми и зелена слива, што води до средно овошен финиш.

Температура на сервирање

7°C

12°C

Комбинација со храна

зелена салата

бело полномасно овчо и козјо сирење

овошје

лесни десерти

Достапно во

0,75L