TEMJANIKA BAROVO

Овошно-тревно вино со деликатни ноти на бозел, бело грозје, хармонично придружени со ароми на освежителна лимета. Суво вино со средно тело со освежителни киселини, интензивен вкус на кора од лимон, зрел грејпфрут, зелено јаболко, со сочен и хармоничен лимонест финиш.

Температура на сервирање

8°C

9°C

Комбинација со храна

риба

салати

бело месо

тестенини со разни видови сирење

Достапно во

0.75L