SMEDEREVKA

Нашето најпопуларно и најбарано вино, направено од автохтоната сорта на грозје Смедеревка. Кога би ја избрале кралицата на сите пријатни дружења, топли сончеви денови и најдобрите ладни шприцери, нашата Смедеревка дефинитивно би ја носела круната. Виното зрачи со букет свежо цитрусно овошје, како што се лимон и грејпфрут, придружени со суптилни цветни ноти. Во комбинација со вкусни предјадења и добро друштво, ова вино им дава друга димензија на долгите летни денови.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

салати

пилешко

риба

Достапно во

1L, 0.5L