SAUVIGNON BLANC BAROVO

Суво бело вино со средно тело и освежителна киселост. Се карактеризира со добро исцртани и интензивни ароми на лимета, цариградско грозје и багрем, со ноти на аспарагус и влажен камен. Има вкус на сок од зрел лимон, дополнет со нијанси на бела праска и маракуја, како и хармоничен цитрусен финиш.

Температура на сервирање

8°C

9°C

Комбинација со храна

blank салати

blank риба

blank козјо сирење

blank зеленчук

blank пилешко на скара

blank свинско

Достапно во

0.75L