Luda Mara White Cuvée

Оваа купажа од шардоне, совињон блан и виоње има жолтеникава боја на лимон со среден интензитет. Нуди среден интензитет на ароми од лимета, грејпфрут, круша и бела праска, проследено со овошни цветови и тревни ноти. Суво освежително вино со полно тело и вкусови на грејпфрут, бела праска, зелено јаболко и тропско овошје. Виното е со добар баланс, кремаста текстура и пријатен долг овошен финиш.

Температура на сервирање

8°C

10°C

Комбинација со храна

сезонски салати

млади до средно зрели сирења

морски плодови

тестенини

пилешко

мисиркино месо

Достапно во

0,75L