Luda Mara Red Cuvée

Купажа од сортите вранец, каберне совињон и гренаш црн со темновиолетова нијанса. Во него преовладуваат интензивни ароми на црна цреша, капина, боровинка и јагода, со нежни ноти на суви медитерански билки. Суво црвено вино со полно тело и зрели танини, кое плени со сочна разиграност, вкусови на капина, црна рибизла и зачински ноти во позадина, и долготраен финиш.

Температура на сервирање

16°C

18°C

Комбинација со храна

зрели сирења

пица

бургери

месо на скара

Достапно во

0,75L