GRENACHE BLANC BELA VODA

Суво бело вино со лимон-жолта боја со добро дефинирани овошни ароми на грејпфрут, кора од цитрус, круша, проследени со нежни ноти од багрем и ноти на путер. Свежо и овошно, со средно тело и алкохол, ова вино нуди вкус на зрел лимон Мајер, како и на грејпфрут и бела праска. Има средно долг и пријатен финиш.

Температура на сервирање

10°C

12°C

Комбинација со храна

blank морска храна

blank бело месо

blank телешко во сос

Достапно во

0.75L