VIOGNIER

Вино со средно жолтеникава боја со изразена арома на манго, дуња, праска и круша, надополнета со цветни ноти на багрем и темјанушка. Се одликува со силен интензитет, со вкус на зрело овошје, при што доминира круша, придружен со долго чувство на слаткост.

Температура на сервирање

12°C

14°C

Комбинација со храна

тестенини со ракчиња или со лосос

салата „Цезар“

грилуван крап

Достапно во

0,75L